Manuele lymfedrainage (MLD)


Het lymfestelsel

Naast het bloedcirculatiesysteem is er in ons lichaam nog een ander, minder bekend circulatiesysteem: het lymfestelsel. Dit netwerk, bestaande uit vaten en klieren, wordt vanuit het weefsel gevuld met een kleurloze vloeistof, de lymfe.

Het lymfestelsel maakt een zeer belangrijk onderdeel uit van ons afweersysteem waar in de lymfeklieren (een soort zuiveringsstation), alvorens de lymfe in de bloedbaan terecht komt, bacteriƫn, virussen en andere ziekteverwekkers onschadelijk worden gemaakt.

Door verschillende oorzaken kan er een stoornis in de werking van het lymfestelsel ontstaan, waardoor onze weerstand wordt aangetast en als gevolg tot diverse klachten kan leiden.

MLD massage

Een zachte en ontspannende behandeling. Door masserende en pompende bewegingen wordt de lymfestroom op gang gebracht en zullen overtollig vocht en afvalstoffen versneld worden afgevoerd.

MLD is geschikt bij oedeem/vochtophoping, vaak na operaties of kneuzingen (die herstellen sneller na MLD), beginnende verkoudheid of griep, hoge bloeddruk, huidproblemen, chronische vermoeidheidsklachten, verstopping van of ontsteking in de bijholtes. Vanwege het reinigend effect van MLD past het heel goed bij een vastenkuur of bij het volgen van een afslankdieet.

 

Namaste Webdesign