Integrale massagetherapie


Integrale massagetherapie is een natuurlijke geneeswijze;  door inzet van een of verschillende technieken krijgt het lichaam de kans te helen.

Naast fysieke oorzaken kunnen ook psychische en emotionele oorzaken leiden tot stagnatie van energie, wat leidt tot verkramping van weefsels. Gespannen plekken die aanhouden bewaren de verdrongen emoties en psychische pijnen. Hieruit kunnen allerlei, vaak chronische, klachten ontstaan zoals: hoofdpijn, rug- en nekklachten, darmklachten, slapeloosheid, depressiviteit enz.

Afhankelijk van de zich tijdens het intake gesprek en/of massage door jou kenbaar gemaakte gewaarwordingen zal   ik je, in een veilige bedding, door middel van therapeutische interventies liefdevol begeleiden en ondersteunen bij het  innerlijk proces dat zich aandient.

Over de vorm 'massage': het is een milde methode om inzicht te krijgen in de samenhang tussen klachten en gevoelens. Het met aandacht aanraken van gespannen lichaamszones kan beelden, emoties, gedachten, verhalen en/of kleuren oproepen. Daaraan uiting geven zal de spanning losmaken om vervolgens de weg vrij te maken naar ontspanning en heling.

Onder 'massagevormen' kun je een korte omschrijving lezen van zowel de diverse massage- en andere technieken die ik gebruik als ook meer info over de massagelessen die ik geef; les voor het masseren van volwassenen, kinderen of baby's, waarvoor ik de Shantala-babymassage methode gebruik.


Namaste Webdesign